chemia do mycia
i dezynfekcji
Nasze produkty zapewniają skuteczne rozwiązania dla utrzymania najwyższych standardów higieny i czystości w Twoim otoczeniu.
najczęściej wybierane produkty chemii
do mycia i dezynfekcji
TESOL
Alkaliczny płyn myjąco-dezynfekujący zawierający aktywny chlor, dla zakładów przemysłu spożywczego.
TESOL jest pianowym, alkalicznym, myjąco-dezynfekującym produktem biobójczym. Substancją czynną w preparacie, jest aktywny chlor uwalniany przez podchloryn sodu, CAS: 7681-52-9, WE: 231-668-3 [zaw. 4,5g/100g]. Przeznaczony jest, do stosowania w zakładach przetwórstwa spożywczego, do mycia i dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością. Posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze.
TESOL ME
Płyn do mycia i dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością w zakładach przetwórstwa spożywczego.
TESOL ME jest płynnym, niepieniącym się produktem biobójczym zawierającym w swym składzie jako substancję czynną: aktywny chlor uwalniany przez podchloryn sodu, CAS: 7681-52-9, WE: 231-668-3 [zaw. 4,3g/100g]. Przeznaczony jest do mycia i dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością w zakładach przetwórstwa spożywczego.
ALUSOL
Kwaśny płyn do mycia maszyn, urządzeń i pomieszczeń w zakładach przemysłu spożywczego. Usuwa zanieczyszczenia tłuszczowe.
Kwaśny płyn do mycia maszyn, urządzeń i pomieszczeń w zakładach przemysłu spożywczego. Usuwa zanieczyszczenia tłuszczowe i białkowe oraz osady kamienia wodnego i rdzy z wszelkich powierzchni. Produkt o szybkim i skutecznym działaniu oraz wysokiej penetracji. Tworzy stabilną i bardzo przyczepną pianę.
Termosol
Alkaliczny pianowy płyn do mycia komór wędzarniczych metodą pianową.
Płyn do mycia komór wędzarniczych Termosol o szybkim i skutecznym działaniu oraz wysokiej penetracji. Tworzy stabilną i bardzo przyczepną pianę.
Radisol SR
Płyn do higienicznej dezynfekcji rąk w zakładach przetwórstwa spożywczego.
RADISOL SR jest produktem biobójczym, w którym substancją czynną jest: propan-2-ol CAS: 67-63-0, WE: 200-661-7 [zaw. 66g/100g]. Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi według normy PN-EN 1500, wykazuje istotnie efektywne działanie bakteriobójcze na powierzchni skóry rąk podczas kontaktu trwającego 30 sekund. Zalecany kierunek wykorzystania produktu to dezynfekcja rąk pracowników w przemyśle spożywczym.
Radacid
Płyn do mycia powierzchni kontaktujących się z żywnością w zakładach przetwórstwa spożywczego.
Kwaśny niepieniący płyn myjący do stosowania w zakładach przemysłu spożywczego.
Zastosowanie:
mycie kwaśne aparatury i urządzeń w systemach CIP w przemyśle spożywczym,
usuwanie kamienia wodnego,
usuwanie nalotów rdzy, usuwanie przebarwień z owoców i warzyw,
mycie powierzchni ze stali nierdzewnej,
mycie instalacji udojowych oraz schładzalników na mleko,
preparat może być stosowany we wszystkich typach urządzeń udojowych.